ESG-Consultant, 32-36u, Rijswijk

Maatschappelijk verantwoord beleggen staat tegenwoordig steeds meer centraal. Belangrijke ontwikkelingen hierbij zijn klimaatverandering, digitalisering, nieuwe wet- en regelgeving en maatschappelijke druk. Daarnaast staat een nieuw pensioenstelsel voor de deur. Dat gaat zorgen voor grote veranderingen. Wil jij een maatschappelijke impact maken op de grote uitdagingen die de pensioentransitie met zich meebrengt? Dan biedt Montae & Partners je de mogelijkheid om aan de slag te gaan als ESG-consultant, lees hier meer!

 

Wat je gaat doen
Als ESG-consultant ben je onderdeel van ons Risk & Investmentmanagement consultancy team. Dit team ondersteunt en adviseert pensioenfondsen en verzekeraars bij vraagstukken in de gehele beleggings- en/of risicomanagementcyclus, van strategie en risicobereidheid tot uitvoering, rapportage, monitoring en evaluatie. Analoog aan de beleggingscyclus doorlopen we met onze klanten de ESG-cyclus. Naast je eigen teamgenoten werk je regelmatig samen met collega’s van verschillende afdelingen en disciplines. Je staat er niet alleen voor, maar je hebt geen moeite met zelfstandig en proactief taken aan te pakken. Jij bent de spin in het web.

Samen met je collega consultants, ieder met een andere specialisatie, werk je aan de opdracht vanuit de klant. Op het gebied van duurzaam beleggen ben jij de specialist. Natuurlijk doe je onderzoek naar de ESG-voorkeuren onder alle stakeholders. Voor het vaststellen van de ambities begeleidt je klanten in de vorm van een workshop. Hier laat je jouw kennis en visie gelden, je zet de klant aan het denken. Zo bereik je jouw doelstellingen.

Daar blijft het niet bij, naast het sparren over jouw visie help je de klant om het ESG-beleid concreet te maken, inventariseer je de ESG-risico’s, coördineer je de implementatie en monitor je de uitvoering. Ervoor zorgen dat de klant aan wet- en regelgeving voldoet is hier ook onderdeel van. Per beleggingscategorie blijf je constant gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen zoals: ESG- en klimaatbenchmarks, CO2-reductiedoelstellingen, ESG-integratie, uitsluitingenbeleid, impactdoelstellingen en actief aandeelhouderschap.

Wet- en regelgeving verandert continue, het IMVB-convenant, de SFDR en EU taxonomie ken je door en door. Dit zie jij als uitdaging en je weet op een creatieve wijze hierop in te spelen. Met jouw grote intrinsieke motivatie, kritische blik en dosis eigenwijsheid kan je voor een grote maatschappelijke impact zorgen.

Onze klanten zijn grote pensioenfondsen, werkgevers, ondernemingsraden, ondernemers en topmanagers. Daarvoor zetten wij allen de extra stap voor de klant wanneer dat nodig is. We wachten niet af, maar zijn proactief, no-nonsense en pragmatisch. Zo staan wij bekend en zo werk jij ook graag.

Wat wij vragen:

 •         HBO werk- en denkniveau;
 •         Je hebt meerdere jaren ervaring in de vermogensbeheer- of pensioenwereld;
 •         Je hebt een eigen visie op duurzaamheid en draagt deze gemakkelijk uit;
 •         Het is een pré als je ervaring heb met de ESG-beleidscyclus;
 •         Het is een pré als je een consultancy achtergrond hebt.

Wat wij bieden:

 •         Salaris, marktconform binnen de consultancy;
 •         Geweldige secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder winstdeling, volledig gedekt pensioen en kortingen op verzekeringen;
 •         Vergoeding voor thuiswerken, internet en telefoon;
 •         Brede opleidingsmogelijkheden zoals;
 •         Een organisatie vol vertrouwen, flexibele werktijden, werken vanuit huis;
 •         Professionele, deskundige en, niet onbelangrijk, leuke en energieke collega’s.

Werken bij Montae & Partners

Montae & Partners is een dynamisch, groeiend bedrijf en onderdeel van Söderberg & Partners. Deze Scandinavische onderneming is een voorloper in het ontwikkelen en aanbieden van geavanceerde technologie voor de financiële sector. Hierdoor hebben wij de unieke gelegenheid om onze positie in de Nederlandse en internationale markt verder te versterken en door te ontwikkelen.

Word jij onze nieuwe collega?

Zie je Montae & Partners als volgende uitdaging? Reageer dan snel, laat hier je CV en motivatie achter, of mail direct naar recruitment@montaepartners.nl

Heb je verdere vragen? Nathalie Houwaart beantwoordt deze graag via telefoonnummer 06-23926613 of via nathalie.houwaart@montaepartners.nl 

 

Acquisitie aan de hand van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

Acties