(Junior) Consultant Vermogensbeheer

De komende jaren gaat de pensioenwereld ingrijpend veranderen. Een nieuw pensioenstelsel staat voor de deur, terwijl maatschappelijk verantwoord beleggen steeds belangijker wordt. Dat gaat zorgen voor grote veranderingen, waaronder in het beleggingsbeleid en risicomanagement van pensioenfondsen. Wil jij hier een bijdrage aan leveren bij een dynamisch pensioenconsultancy-bedrijf in Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over de functie
Ons team ondersteunt en adviseert pensioenfondsen bij vraagstukken in de gehele beleggings- en/of risicomanagementcyclus, van strategie en risicobereidheid tot uitvoering, rapportage, monitoring en evaluatie.

Je bent voor beleggingscommissies en besturen van pensioenfondsen de spin in het web in het doorlopen van de beleidscyclus voor het vermogensbeheer en het risicomanagement, bijvoorbeeld:

 • Je zorgt voor de regie op de uitvoering van de activiteiten zoals opgenomen in de jaarplanning;
 • Dit doe je door in samenwerking met pensioenfondsbestuurders, (fiduciair) adviseurs en vermogensbeheerders de agenda van de vergaderingen voor te bereiden, en adviezen en voorstellen te beoordelen;
 • Je woont de vergaderingen bij, waarbij je zorgt voor het verslag en de opvolging van actiepunten;
 • Je bereidt de besluitvorming voor het bestuur voor door het opstellen van beleidsadviezen en –documenten, voorleggers en beslisdocumenten en zorgt voor de implementatie en uitvoering van besluiten;
 • Je zorgt voor de operationele aansturing van en afstemming met externe partijen zoals vermogensbeheerders, custodians, (fiduciair) adviseurs en pensioenadministrateur;
 • Het opstellen, beoordelen en monitoren van vermogensbeheer- een risicomanagementrapportages is een belangrijke taak;
 • Je zorgt voor de evaluatie van uitbestedingspartijen en beleid;
 • Daarnaast voer je samen met collega’s doorlopende en tijdelijke adviestrajecten en opdrachten uit. Dit kunnen beleggingsvraagstukken zijn over bijvoorbeeld maatschappelijk verantwoord beleggen, maar ook het in kaart brengen en beoordelen van (IT-)risico’s, het onderzoeken van de risicobereidheid onder deelnemers van een pensioenfonds tot het ondersteunen bij selectietrajecten van partijen waaraan activiteiten worden uitbesteed.

Onze klanten zijn gevestigd in Nederland en het Caribisch gebied. Deze afwisselende en uitdagende functie heeft een breed takenpakket waarin jij uitgedaagd wordt en waar jij ook de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen.

Je werkt nauw samen met andere collega’s en externe partijen en je combineert je kennis met organisatorische en communicatieve vaardigheden.

Wat wij vragen:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau door opleiding of ervaring;
 • Bij voorkeur enkele jaren ervaring in de pensioenwereld of vermogensbeheerwereld, bijv. bij een bestuursbureau, fiduciair of vermogensbeheerder, adviesbureau, pensioenuitvoerder of verzekeraar;
 • Sterke analytische, organisatorische, sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Een gezonde kritische houding en dosis eigenwijsheid;
 • Een klantgerichte, proactieve, creatieve en flexibele houding;
 • Een hands-on mentaliteit, waarbij wij een praktische en pragmatische werkwijze voor staan;
 • Je voelt je op elk niveau op je gemak, of je nu de gesprekspartner van een bestuur of commissie, externe adviseur of contactpersoon bij een uitvoeringsorganisatie bent.

Wat wij bieden:

 • Salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maar zeker marktconform;
 • Zelfstandige functie, maar wel onderdeel van een klantteam;
 • Afwisselende en structurele opdrachten van pensioenfondsen, verzekeraars en APF-en;
 • Een informele en open werkomgeving;
 • Voldoende ruimte voor ontwikkeling;
 • Professionele, deskundige en vooral leuke collega’s.

Standplaats
Rijswijk, Zuid-Holland

Werken bij Montae & Partners
We zijn een toonaangevend adviesbureau voor pensioenfondsen, werkgevers, ondernemingsraden, ondernemers en topmanagers. En een erkend specialist in adviesdiensten voor werkgevers op het gebied van pensioen, zorg en arbeidsongeschiktheid en internationale arbeidsmobiliteit. Ons bedrijf bestaat uit circa 140 medewerkers verspreid over kantoren in Nederland en het Caribisch gebied.

Montae & Partners is een dynamisch en groeiend bedrijf en onderdeel van Söderberg & Partners. Deze Scandinavische onderneming is een voorloper in het ontwikkelen en aanbieden van geavanceerde technologie voor de financiële sector. Met hulp van Söderberg & Partners hebben wij de unieke gelegenheid om onze positie in de Nederlandse en internationale markt verder te versterken en door te ontwikkelen.

Je komt bij Montae & Partners te werken in een omgeving waarin plezier in het werk heel belangrijk is. We bieden je een leuke afwisselende baan met veel verantwoordelijkheden en bijbehorende bevoegdheden. Vanzelfsprekend horen daar een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden bij.

Word jij onze nieuwe collega?
Denk je dat je bij Montae & Partners past? Reageer dan via de knop solliciteren en laat daar je motivatiebrief en CV voor ons achter. Voor meer informatie over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met de afdeling HR via telefoonnummer 070 - 304 29 00 of via hr@montaepartners.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Nathalie Houwaart via telefoonnummer 06-23926613 of via nathalie.houwaart@montaepartners.nl  of met Menko Nieland via telefoonnummer 06-11178685 of via menko.nieland@montaepartners.nl.

 

Acquisitie aan de hand van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature

Acties