(Junior) Beleidsmedewerker Vermogensbeheer

De komende jaren gaat de pensioenwereld ingrijpend veranderen. Een nieuw pensioenstelsel staat voor de deur. Dat gaat zorgen voor grote veranderingen, waaronder in het beleggingsbeleid en risicomanagement van pensioenfondsen. Wil jij hier een bijdrage aan leveren bij een dynamisch pensioenconsultancy-bedrijf in Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou!


(Junior) Beleidsmedewerker Vermogensbeheer (m/v)


Wat ga je doen?

Ons team ondersteunt en adviseert pensioenfondsen bij vraagstukken in de gehele beleggings- en/of risicomanagementcyclus, van strategie en risicobereidheid tot uitvoering, rapportage en monitoring. Je bent voor beleggingscommissies en besturen van pensioenfondsen de spin in het web in het doorlopen van de beleidscyclus voor het vermogensbeheer en het risicomanagement, bijvoorbeeld:

 • Je zorgt voor de regie op de uitvoering van de activiteiten zoals opgenomen in de jaarplanning;
 • Dit doe je door in samenwerking met pensioenfondsbestuurders, (fiduciair) adviseurs en vermogensbeheerders de agenda van de vergaderingen voor te bereiden, en adviezen en voorstellen te beoordelen;
 • Je woont de vergaderingen bij, waarbij je zorgt voor het verslag en de opvolging van actiepunten;
 • Je bereidt de besluitvorming voor het bestuur voor door het opstellen van beleidsadviezen en –documenten, voorleggers en beslisdocumenten en zorgt voor de implementatie en uitvoering van besluiten;
 • Je zorgt voor de operationele aansturing van en afstemming met externe partijen zoals vermogensbeheerders, custodians, (fiduciair) adviseurs en pensioenadministrateur;
 • Het opstellen, beoordelen en monitoren van vermogensbeheer- een risicomanagementrapportages is een belangrijke taak;
 • Je zorgt voor de evaluatie van uitbestedingspartijen en beleid;
 • Daarnaast voer je samen met collega’s doorlopende en tijdelijke adviestrajecten en opdrachten uit. Dit kunnen beleggingsvraagstukken zijn, maar ook het in kaart brengen en beoordelen van (IT-)risico’s, het AVG-compliant maken van een pensioenfonds tot het ondersteunen bij selectietrajecten van partijen waaraan activiteiten worden uitbesteed.


Onze klanten zijn gevestigd in Nederland en het Caribisch gebied. Deze afwisselende en uitdagende functie heeft een breed takenpakket waarin jij uitgedaagd wordt en waar jij ook de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen. Je werkt nauw samen met andere collega’s en externe partijen en je combineert je kennis met organisatorische en communicatieve vaardigheden.

Wat breng je mee?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau door opleiding of ervaring;
 • Bij voorkeur enkele jaren ervaring in de pensioenwereld of vermogensbeheerwereld, bijv. bij een bestuursbureau, fiduciair of vermogensbeheerder, adviesbureau, pensioenuitvoerder of verzekeraar;
 • Sterke analytische, organisatorische, sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Een gezonde kritische houding en dosis eigenwijsheid;
 • Een klantgerichte, proactieve, creatieve en flexibele houding;
 • Een hands-on mentaliteit, waarbij wij een praktische en pragmatische werkwijze voor staan;
 • Je voelt je op elk niveau op je gemak, of je nu de gesprekspartner van een bestuur of commissie, externe adviseur of contactpersoon bij een uitvoeringsorganisatie bent.


Wat bieden wij jou?

 • Salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maar zeker marktconform;
 • Zelfstandige functie, maar wel onderdeel van een klantteam;
 • Afwisselende en structurele opdrachten van pensioenfondsen, verzekeraars en APF-en;
 • Een informele en open werkomgeving;
 • Voldoende ruimte voor ontwikkeling;
 • Professionele, deskundige en vooral leuke collega’s.


Heb je vragen?
Heb je naar aanleiding van deze vacature vragen of twijfel je of je aan alle gevraagde competenties voldoet? Twijfel niet en bel gewoon onze collega Menko of Nathalie. Wie weet ben jij de collega naar wie wij op zoek zijn!

Je kunt Menko of Nathalie als volgt bereiken:
Menko Nieland: menko.nieland@montaepartners.nl of 06 - 1117 8685
Nathalie Houwaart: nathalie.houwaart@montaepartners.nl of 06 -2392 6613

Werken bij Montae & Partners
Wij zijn een toonaangevend adviseur van pensioenfondsen, werkgevers, ondernemingsraden, ondernemers en topmanagers. En een erkend specialist in adviesdiensten voor werkgevers op het gebied van pensioen, zorg en arbeidsongeschiktheid en internationale arbeidsmobiliteit. In 2020 zijn wij ontstaan uit een fusie tussen Montae, Floreijn en LNBB. Ons bedrijf bestaat uit circa 130 medewerkers verspreid over kantoren in Nederland en het Caribisch gebied.

Montae & Partners is een dynamisch en groeiend bedrijf. Eigengereid en altijd op zoek naar wat het meest passend is voor haar klanten. Wij doen er alles aan om onze klanten optimaal van dienst te zijn.

Montae & Partners kenmerkt zich door een omgeving waarin plezier in het werk heel belangrijk is. We bieden je een leuke afwisselende baan met veel verantwoordelijkheden en ruimte voor creativiteit en ondernemerschap. Vanzelfsprekend horen daar een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden bij.

Denk je dat je bij Montae & Partners past? Stuur ons dan jouw motivatiebrief en CV (via de knop Solliciteren). Voor meer informatie telefonisch kun je contact opnemen met de afdeling HR via telefoonnummer 070 - 304 29 00, of via hr@montaepartners.nl

Acquisitie aan de hand van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature

Vacaturekenmerken

Type functie

Acties